Доступність посилання

ТОП новини

МВС Росії виявило можливі порушення у фінансування кампанії Навального


МВС Росії виявило можливі порушення у фінансування передвиборчої кампанії кандидата в мери Москви, опозиціонера Олексія Навального.

Як говориться в прес-релізі відомства, для переказів коштів до фонду Навального через електронну систему «Яндекс. Гроші» іноді використовувалися зарубіжні «закриті IP-адреси», а частина цих грошей активісти Костянтин Янкаускас, Володимир Ашурков та Микола Ляскін перевели на свої особисті рахунки. Начальник штабу Навального Леонід Волков заявив сайту «Лента.ру», що гроші, про які йде мова, є особистими коштами активістів.

Раніше в понеділок Олексій Навальний зажадав від виборчої комісії Москви представити офіційний документ за підписом президента Росії, який дозволяє виконувачу обов’язків московського мера Сергію Собяніну балотуватися в мери. В іншому випадку, пише Навальний, він подасть позов до суду з вимогою зняти Собяніна з виборів.

Дострокові вибори мера Москви відбудуться 8 вересня.

18 липня Ленінський районний суд Кірова засудив Олексія Навального, кандидата на посаду мера Москви, до 5 років позбавлення волі в колонії загального режиму, визнавши його винним в організації розтрати майна місцевого підприємства «Кіровліс». Згодом Олексій Навальний був звільнений рішенням Кіровського обласного суду – до набуття чинності вироку. Суд узяв до уваги, що Навальний є кандидатом у мери Москви, і його ув’язнення створить нерівні умови для претендентів на цю посаду.
XS
SM
MD
LG