Доступність посилання

ТОП новини

«Хрестовий похід» Росії проти України триватиме до листопада (огляд преси)


Київ – Втрата України – це шах і мат східноєвропейській політиці Росії. Це – закриття воріт до Європи для росіян, такого собі транзиту, стверджує експерт «Газети по-українськи». Він вважає, що Кремль може погодитися на балансування України, але на приєднання до іншого блоку – ніяк. Там розуміють, що з ними потім гратиме саме ЄС, дуже посилений геополітично. Саме тому боротьба за Україну завжди безкомпромісна. І ці торгові війни – лише початок «хрестового походу» Росії, який триватиме щонайменше до листопада, переконаний експерт.

Тепер слід добре оцінити, що ще може статися до підписання угоди з ЄС, наскільки в уряду й президента України витримають нерви й чи зможуть вони дочекатися цього підписання, зауважує експерт газети «День». Щодо майбутніх торговельних воєн або їх розвитку, експерт видання прогнозує: коли Росія побачить, що угода підписана, вона змінить тактику й працюватиме набагато прагматичніше, ніж до цього. Тому треба витримати до підписання угоди. Про це йдеться в статті «Про позитиви торговельних воєн».

Позитиви у торговельній війні з Росіє бачить і дописувач газети «Голос України». Насамперед, це гарний стимул провести модернізацію виробничих потужностей, щоб іти в Європу, шукати там нові ринки збуту та відповідати жорстким вимогам Європейського союзу.

Завершилася вступна кампанія до вищих навчальних закладів України. Як зауважують «Вечірні вісті», міністр освіти Дмитро Табачник хвацько відрапортував про прозорість процесу. З його слів, «щілин для хабарництва» не залишилося. Натомість експерти газети стверджують протилежне. З їхніми аргументами видання знайомить в статті «Старики»-розбійники».

Через безлади в Єгипті багато українців вирішили відпочивати вдома. Незважаючи на те, що відпускний сезон підходить до кінця, «гаряче» в Криму буде і у вересні. Люди активно бронюють місця в готелях і в здравницях, а чиновники прогнозують збільшення туристичного потоку в порівнянні з минулим роком на 10-15%. Про те, чи покращилася якість відпочинку в Криму і чи не кусаються ціни, розповідає газета «Сегодня».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG