Доступність посилання

ТОП новини

У Казахстані заявляють: заборонили м’ясо лише однієї птахофабрики України


Миронівська птахофабрика
Миронівська птахофабрика
Казахстан запровадив тимчасову заборону на ввезення продукції лише ПрАТ «Миронівська птахофабрика» (Україна), уточнили в Міністерстві сільського господарства країни.

«З 1 серпня до з’ясування всіх обставин зупинено дію раніше виданих ветеринарних дозволів на ввезення продукції підприємства ПрАТ «Миронівська птахофабрика» на територію Казахстану», – мовиться в поширеному повідомленні прес-служби Мінсільгоспу Казахстану.

Раніше в Астані віце-міністр сільського господарства Казахстану Гульміра Ісаєва заявила про те, що під час перевірок ветеринарно-санітарних вимог м'яса птиці виявлені порушення норм безпеки як українських, так і російських виробників. За інформацією Мінсільгоспу, під режим посиленого лабораторного контролю підпадає продукція трьох підприємств України: ПрАТ «Миронівська птахофабрика», ТОВ «Агромакс ексім» і ТОВ «Тавр Плюс».

Росспоживнагляд 29 липня ввiв заборону на постачання до Росії кондитерської продукцiї з українських фабрик корпорацiї Roshen, заявивши про її невiдповiднiсть вимогам якостi. Йшлося про виявлення в продукції бензапiрену. Позаплановi перевiрки продукцiї корпорацiї Roshen також здiйснили вiдповiднi органи Казахстану, Узбекистану, Таджикистану, Молдови і Білорусі: порушень не виявили.
XS
SM
MD
LG