Доступність посилання

ТОП новини

Запорізький суд визнав Радченко-молодшу винною та оштрафував


Cуд визнав Радченко-молодшу винною та оштрафував
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:09 0:00

Cуд визнав Радченко-молодшу винною та оштрафував

Сьогодні Ленінський районний суд Запоріжжя присудив Дарині Радченко штраф у розмірі 8 неоподаткованих мінімумів, що складає 136 гривень. Таке рішення суддя Наталя Нікітенко винесла, ґрунтуючись на показах працівників міліції та відеозапису з камер спостереження.

Журналістів до зали суду не допустили. Ніяк не аргументувавши таке рішення, суддя Нікітенко зачинила двері перед журналістами. Представники мас-медіа подали скаргу на ім’я голови Ленінського районного суду Запоріжжя.
Дочку запорізької активістки Раїси Радченко Дарину обвинувачували у перешкоджанні діям працівників міліції, які намагались передати її матір до рук санітарів обласної психлікарні. Тоді працівники Ленінського райвідділу міліції склали протокол, який засвідчив факт протидії правоохоронцям.

Попри невелику суму штрафу, адвокат Марина Захарова обурена таким рішенням запорізької Феміди, і захист Радченко буде подавати апеляцію. Запис з камер спостереження свідчить повністю на користь Дарини Радченко, каже захисник, але поки що отримати відео адвокату не вдається. Сама Дарина Радченко не розуміє, за що їй треба платити штраф. Працівники міліції брутально поводились із нею і завдали жінці фізичних травм, а забої та синці на тілі Радченко-молодшої та її сина зафіксовані медичними експертами й камерами журналістів, каже Дарина Радченко.

11 липня запорізьку громадську активістку Раїсу Радченко за рішенням Ленінського районного суду примусово доставили на лікування до Запорізької обласної психіатричної лікарні. Активістка повідомила, що не визнає таке лікування і вважає це помстою влади за її активну громадську позицію. Вона відома тим, що активно боролась проти корупції у міській владі та правоохоронних органах, працювала заступником начальника районної адміністрації за часів міського голови Олександра Поляка, була заступником ректора одного з київських вишів.
XS
SM
MD
LG