Доступність посилання

ТОП новини

Інваліди-регресники вимагають від уряду своєчасного нарахування щомісячних виплат


Півтисячі представників організацій інвалідів-регресників (людей, які отримали травми на виробництві) Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Чернігівської, Волинської та Кіровоградської областей передали до Кабінету Міністрів Україну резолюцію з вимогами своєчасного нарахування щомісячних страхових і пенсійних виплат та відмовитись від планів скорочення пільг для інвалідів, які втратили своє здоров'я на підприємствах підвищеної небезпеки. Про це Радіо Свобода сьогодні повідомив керівник громадської організації шахтарів-інвалідів Західного Донбасу «Мир» Сергій Шубников.

«Ми обурені тим, що Кабінет Міністрів України разом з Міністерством охорони здоров’я України не врахували думку громадських організацій шахтарів-інвалідів і безпідставно розробили та зареєстрували у Мін’юсті України нормативні акти, які звужують соціальні права, критерії встановлення інвалідності, індивідуальну програму реабілітації тощо», – зазначено в резолюції інвалідів.

Крім того, інваліди вимагають від уряду зобов’язати Головне казначейство України перераховувати їм кошти страхових виплат тим, хто постраждав від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, в одноденний у термін та звернутися до Генеральної прокуратури України з вимогою перевірити причини затримки з виплатами.

За даними Сергія Шубникова, інваліди планують, що їхня акція протесту під Кабінетом Міністрів України в Києві, розпочата у вівторок, матиме безстроковий характер. Як він повідомив, пікетувальників запрошували до будівлі уряду на переговори з посадовцями нижчих рангів, однак вони відмовлялися, адже мають намір спілкуватись тільки з керівництвом уряду за присутності представників Міністерства охорони здоров’я.

Минулого тижня у Павлограді на Дніпропетровщині близько 150 шахтарів-регресників (інвалідів, які отримали травми на виробництві) вийшли на акцію протесту до міськрайонної прокуратури, протестуючи проти затримки виплати їм щомісячних страхових перерахувань.
XS
SM
MD
LG