Доступність посилання

ТОП новини

Москва посилить інформаційний тиск на Україну (огляд преси)


Київ – Збагнувши, що з Україною ніякі воєнні дії неможливі, в Кремлі узяли курс на економічний і фінансовий тиск, констатує газета «День». Видання пише, що створюватимуться проблеми в багатьох сферах відносин, у тому числі й у інформаційному полі. Газетярі прогнозують з вересня посилення інформаційного потоку, який паплюжитиме європейський курс України і переконуватиме в неминучості економічного краху в разі підписання угоди у Вільнюсі. Видання наголошує, що коли Європа справді зацікавлена у Східному партнерстві, то їй потрібно активніше виловлюватись про свою підтримку майбутніх партнерів по асоціації. Перш за все – України. «День» зауважує, що якби в 2006–2008 роках Європейський союз не пішов на повідку в російської дипломатії і погодився з приєднанням України і Грузії до Плану дій щодо членства в НАТО, то Кавказької війни і не було б. Зіткнувшись з єдиною позицією Європи і США, в Кремлі б тричі подумали, перш ніж вдаватися до збройних авантюр. Заголовок статті – «Невивчені уроки Кавказької війни».

Залишається десять днів до початку дії в Україні екологічного збору, а ще не зрозуміло, скільки і кому доведеться платити за утилізацію автомобілів. Щоб підстрахуватися, багато автомобілістів в останні дні серпня прагнуть встигнути оновити машину. Панічними настроями охоче користуються автосалони, навмисно розпалюючи ажіотаж. Деякі поради водіям пропонує газета «Факти».

Непроста економічна ситуація останніх років призвела до того, що власники автомобілів змушені заощаджувати на всьому, у тому числі на ремонті і обслуговуванні авто. Оскільки на СТО рідко пропонують значні знижки, автолюбителі шукають можливість купити запчастини якнайдешевше. Ринок відреагував на попит появою неякісних витратних матеріалів і запчастин для автомобілів всіх марок. Зловмисники ставлять на упаковки логотипи знаменитих брендів, що вводить покупців в оману – вони вважають, що просто цей продавець не такий жадібний, як інші, тому і продає деталі вдвічі дешевше. Про те, як відрізнити контрафактну продукцію, розповідає газета «Сегодня», яка пропонує список підробок за різними групами деталей.

«Шлюбний контракт: недовіра чи необхідність?» – у статті під таким заголовком газета «День» інформує, що найчастіше договори укладають мешканці Києва, а також Дніпропетровської, Харківської та Одеської областей, а найменше – жителі Черкащини, Сумщини та Кіровоградщини. Чому? Причина, на думку газетярів, достатньо прозора та зрозуміла: Київ, Харків, Одеса – найбільші міста, де є капітали, а договори – це певний захист соціального положення. Адже серед забезпечених людей понад 70% схвально ставляться до підписання шлюбних контрактів. Просто людям є що втрачати, і вони хочуть убезпечити себе, зауважує експерт газети.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG