Доступність посилання

ТОП новини

Лікування Тимошенко за кордоном уможливить лише міждержавна угода – Лутковська


Валерія Лутковська
Валерія Лутковська
Підставою для передання Юлії Тимошенко на лікування до Німеччини може стати відповідний міждержавний договір, ратифікований у парламентах обох держав. Про це заявила уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська в ефірі «5 каналу».

«Для того, щоб передати будь-яку особу для отримання лікування на території іншої держави, потрібний відповідний міжнародний договір. І оскільки він стосуватиметься прав і свобод людини, відповідно до нашого закону про міжнародні договори, має бути ратифікований парламентом. І тому мене щоразу дуже дивує звернення до президента про те, щоб він вирішив питання про передання Тимошенко на лікування до конкретної країни», – заявила Лутковська.

11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Юлію Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

9 травня 2012 року Тимошенко перевели з колонії до Центральної клінічної лікарні №5 (Харків). Тактику та медикаментозне лікування екс-прем’єра визначають німецькі лікарі з клініки «Шаріте» (Берлін).
XS
SM
MD
LG