Доступність посилання

ТОП новини

Топ-100 найвпливовіших українців уп’яте очолив Янукович


Віктор Янукович
Віктор Янукович
Топ-100 найвпливовіших українців, за версією журналу «Кореспондент» уп’яте очолив президент України Віктор Янукович.

«З владою Януковича в країні, як і раніше, ніхто за впливовістю не може зрівнятися, а його положення, як і раніше, є непорушним. Президента не надто турбує, що рівень довіри мало не до всіх владних інститутів впав до мінімальних значень, економіка стагнує, а західний капітал масово йде з країни. Його проблема номер один – вибори 2015 року. Й ідей, як забезпечити другий термін для Януковича, в його оточення вистачає», – заявляє видання.

За даними «Кореспондента», перша десятка рейтингу «практично повністю монополізована» колегами і знайомими президента. «Так, другим по списку йде Ахметов, що не втратив свого впливу, незважаючи на те, що він вже рік як не є членом парламенту. Його могутність визначається активами – холдинг «СКМ», який цілком належить Ахметову, генерує Україні третину всієї валютної виручки.
Замикає першу трійку лідерів Олександр Янукович. Фінансова звітність його корпорації «МАКО» говорить: за підсумками 2012 року група майже подвоїла розмір чистих активів – вони склали 970 мільйонів гривень проти 505,5 мільйона роком раніше», – зазначає журнал.

Єдиним далеким від персони президента учасником першої десятки став Віталій Кличко, пише видання. За даними червневого опитування КМІС, він вперше обігнав Януковича у президентському рейтингу.

До першої десятки найвпливовіших українців також входять голова ради директорів Group DF Дмитро Фірташ, основний акціонер фінансово-промислової групи Смарт-холдинг Вадим Новінський, перший віце-прем’єр-міністр України
Сергій Арбузов, глава Адміністрації президента України Сергій Льовочкін, міністр доходів і зборів Олександр Клименко, прем’єр-міністр України Микола Азаров.

Ув’язнена колишній прем’єр України Юлія Тимошенко опинилася на 18 місці.

Віктор Янукович очолив рейтинг найвпливовіших українців у 2007 році – він тоді був прем’єр-міністром, а після обрання президентом України він визначався найвпливовішим українцем за версією журналу «Кореспондент» щороку – у 2010, 2011 і 2012 роках.
XS
SM
MD
LG