Доступність посилання

ТОП новини

Франція виступає за застосування сили у разі підтвердження хімічної атаки в Сирії


Франція виступить за застосування сили в Сирії, якщо буде підтверджено, що для здійснення масового вбивства застосовувалася хімічна зброя – таку заяву зробив сьогодні міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус. Він дав інтерв’ю французькому телеканалу BFM-TV, в якому зазначив, що мова не йде про використання сухопутних сил.

Сьогодні сирійські урядові сили продовжують бомбардування передмістя Дамаска, яке, за словами опозиції, вчора постраждало від хімічної атаки. Сирійські правозахисники, що базуються в Лондоні, заявили, що сьогодні відновився мінометний і ракетний обстріл на схід від столиці Сирії.

Опозиція заявляє, що внаслідок хімічного нападу вчора загинули близько 1300 людей. На закритому надзвичайному засіданні Рада безпеки ООН ухвалила рішення про «незалежне і швидке» розслідування інциденту.

Сирійська влада заперечує причетність до хімічного нападу, звинувачуючи повстанців у «фабрикуванні» інциденту після успішних операцій урядових сил.

Відео і фото, які поширюють прихильники сирійської опозиції, демонструють десятки жертв, зокрема дітей. Ран чи інших ушкоджень на загиблих немає. За словами деяких експертів, ймовірно, був застосований газ зарін.
XS
SM
MD
LG