Доступність посилання

ТОП новини

Януковича закликали не вважати Росію дружньою державою


Фото: Громадянський рух «Відсіч»
Фото: Громадянський рух «Відсіч»
Активісти громадянського руху «Відсіч» провели в Києві акцію проти недружньої політики Росії стосовно України. Як мовиться в повідомленні на сторінці руху у Facebook, учасники акції прийшли до будівлі адміністрації президента з плакатами «У Росії з брата – подвійна плата», «Міняємо Росію на щось надійне», «Ні – братньому викручуванню рук», «Росія – ненадійний і небажаний партнер», «Час дати відсіч російській дружбі».

Учасники акції оголосили про початок кампанії бойкоту російських товарів, яка полягатиме в поширенні серед громадян України інформаційних матеріалів із закликом не купувати російську продукцію і віддавати перевагу вітчизняним продуктам.
Фото: Громадянський рух «Відсіч»
Фото: Громадянський рух «Відсіч»

Активісти «Відсічі» влаштували на принесених столах невелику виставку українських товарів і розмістили поряд зображення з їхніми російськими аналогами. Учасники акції запрошували всіх перехожих скуштувати вітчизняні продукти, щоб переконатися, що вони нічим не поступаються російським.

Учасники акції передали одному зі співробітників адміністрації президента звернення до глави держави. У ньому, зокрема, міститься вимога не вважати Росію дружньою державою і надійним партнером, ухвалити усі необхідні для втілення в життя євроінтеграційних прагнень України закони. Крім того, активісти закликають президента використовувати у захисті інтересів України всі можливі міжнародні механізми (Стокгольмський арбітраж, СОТ), а також залучити міжнародну громадськість до моніторингу виконання Москвою угод щодо Чорноморського флоту Росії.

Федеральна митна служба Росії з 14 серпня запровадила посилені заходи контролю вантажів, які надходять з України, після чого на двох прикордонних станціях Брянськ-Льговський і Валуйки почали збиратися поїзди.

20 серпня Міністерство доходів і зборів України повідомило, що росіяни повернулися до штатного режиму розмитнення українських товарів.
XS
SM
MD
LG