Доступність посилання

ТОП новини

Білорусь перевірятиме кондитерську продукцію Roshen до вересня


Наглядові органи Держстандарту Білорусі проведуть перевірки і заходи щодо моніторингу кондитерської продукції української корпорації Roshen до початку вересня 2013 року.

Про це агентство УНІАН повідомили в прес-службі Держстандарту Білорусі.

«Інспектори Держнагляду приділяють велику увагу показникам якості, безпеці продукції, її маркуванню. Це дотримання термінів придатності солодощів, що реалізовуються, надання споживачу повної інформації про товар, наявність документів, які підтверджують безпеку і якість продукції, і інші показники», – підкреслили у прес-службі.

У Держстандарті відзначили, що для виявлення невідповідностей і отримання достовірних результатів застосовуються як візуальні способи контролю, так і інструментальні – шляхом відбору проб і проведення випробувань.

29 липня Росспоживнагляд увів заборону на поставки до Росії кондитерської продукції з українських фабрик корпорації Roshen у зв’язку з «невідповідною якістю». Білорусь і Казахстан, які разом з Росією входять до Митного союзу, після російських заяв про забруднення українського шоколаду бензапіреном перевірили його і підтвердили, що шоколад не є шкідливим за нормами цих держав.
XS
SM
MD
LG