Доступність посилання

ТОП новини

Обмеження українських товарів на митниці Росії суперечать Договору про ЗВТ – виконком СНД


У виконавчому комітеті СНД вважають, що односторонні обмеження Росії при проходженні українських товарів через російську митницю суперечить договору про зону вільної торгівлі СНД, і заявляють про готовність сприяти врегулюванню ускладнень, що виникли на митниці між Україною і Російською Федерацією. Як повідомили у прес-службі уряду, про це йдеться в офіційному листі виконкому СНД.

Виконком СНД розуміє стурбованість України фактами посилення митного контролю традиційного українського експорту, зазначається у повідомленні.

Офіційний лист виконкому СНД підтверджує, що питання митного адміністрування при ввезенні товарів через кордон між країнами – учасницями діючого Договору про ЗВТ у СНД регулюються статтею 17 Договору, згідно з якою здійснення формальних процедур, пов’язаних з імпортом і експортом, відбувається виключно відповідно до положень СОТ.

Виконком СНД також нагадав, що Україна має право звернутися до Економічного суду СНД або винести дане питання на розгляд комісії експертів країн-учасниць Договору.

Федеральна митна служба Росії з кінця липня посилила контроль вантажів, що ввозяться на територію Росії понад 40 українськими підприємствами і компаніями. Після переговорів між керівництвом Міністерства доходів і зборів України і Федеральної митної служби Росії 20 серпня митна служба Росії почала розмитнення українських товарів у штатному режимі.
XS
SM
MD
LG