Доступність посилання

ТОП новини

Свободівці зібралися в центрі Харкова, попри судову заборону


Віктора Януковича чекають у Харкові о 13:00
Віктора Януковича чекають у Харкові о 13:00
Представники ВО «Свобода» зібралися на площі Свободи поблизу Харківської обласної держадміністрації, незважаючи на судове рішення, яке забороняє їм проводити велопробіг до Дня прапора і пікет на знак протесту проти приїзду до міста президента Віктора Януковича.

На запитання кореспондента Радіо Свобода, як вони називають свою акцію, один з організаторів зібрання Кирило Лукашов сказав, що це люди зібралися, щоб поговорити між собою.

На акції зібралися близько 30 свободівців, люди стояли без партійної символіки і прапорів, також їм заборонили робити промови у мегафон.

За словами Лукашова, президент не має морального права зараз їздити Україною, зокрема, приїжджати до Харкова, оскільки Україна зараз переживає економічну війну з Росією. Тому, на думку свободівця, президент має зібрати «кращі уми держави» і міркувати, як Україні вийти зі складної економічної ситуації.

Також мітингувальники наголосили, що не вважають 23 серпня святковим днем, маючи на увазі день визволення Харкова від німецько-фашистських загарбників, оскільки, зауважують вони, один окупаційний режим змінив інший.

Акція тривала близько 20 хвилин. Біля мітингувальників чергувала міліція, судовий пристав зачитав їм судову заборону і незабаром вони розійшлися.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, площа Свободи зранку перекрита, триває репетиція. О 13:00 до Харкова має прибути президент, який має взяти участь у заходах з нагоди 70-річчя визволення міста від фашистських загарбників.
XS
SM
MD
LG