Доступність посилання

ТОП новини

Голова Дніпропетровської облради обурений газетою, яка назвала Київ «столицею хохлів»


Голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод розкритикував газету обласної ради «Зоря-город», яка на своїх сторінках назвала Київ «столицею хохлів». Про це йдеться в офіційній заяві Євгена Удода, поширеній прес-службою обласної ради у п’ятницю.

За інформацією з обласної ради, 14 серпня видання «припустилося недбалості»: у кросворді, в клітинці №18 по вертикалі, було запитання: «Столица хохлов». У відповідях зазначено – «Киев».

Євген Удод заявив, що «як українець, як громадянин, як патріот» був обурений цим фактом.

«Обласна газета однаково несе відповідальність не тільки за матеріали, їхню високу якість і коректність, а й за розважальну сторінку, де публікуються кросворди, анекдоти. Відповідальні за номер мають уважно вичитувати всі тексти до останньої букви! Побачивши цей кросворд, я відчув себе ображеним разом з усіма українцями. В солідній газеті таких прикрих помилок, такого неподобства допускати не можна! Дуже прикро, що цей інцидент трапився напередодні Дня незалежності України», – мовиться у заяві голови облради.

За даними облради, наразі у виданні проведене внутрішнє розслідування, «винні виявлені і покарані».

Водночас у самій газеті образливе прізвисько українців назвали «друкарською помилкою» і пообіцяли більше не допускати подібних інцидентів.
XS
SM
MD
LG