Доступність посилання

ТОП новини

Казахстан не знайшов порушень якості у продукції «Рошену»


Комітет державного санітарно-епідеміологічного нагляду Міністерства охорони здоров’я Казахстану не виявив фактів порушення якості продукції української компанії «Рошен», повідомило у п’ятницю агентство «Інтерфакс-Казахстан» із посиланням на заступника голови комітету Нуркена Садвокасова.

За його словами, дослідження 101 виду цукерок «Рошену» завершилося, і досліджені зразки за показниками відповідають встановленим гігієнічним нормативам, зокрема, шкідливого для людини бензапірену в них не знайдено.

«У зв’язку з тим, що продукції, яка не відповідає гігієнічним нормативам, не виявлено, підстав для обмеження ввезення продукції «Рошену» на територію Казахстану немає», – додав посадовець.

Понад два тижні тому Міністерство охорони здоров’я Казахстану повідомило, що отримало офіційного листа з Росії від Росспоживнагляду з проханням заборонити постачання на казахстанську територію кондитерської продукції української корпорації «Рошен».

Наприкінці минулого місяця керівник Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив, що заборонив постачання до Росії продукції «Рошену» через «недотримання заявлених параметрів», зокрема, за його словами, через наявність у молочному шоколаді бензапірену. В корпорації «Рошен» відкинули ці звинувачення.

І Казахстан, і Білорусь, яка ще перевіряє вироби «Рошену», але досі нічого шкідливого в них теж не знайшла, не стали обмежувати їхнє постачання на час своїх перевірок.

Також іще в кількох післярадянських державах не виявили порушень у продукції компанії за результатами позапланових перевірок, здійснених після кроку Росії.
XS
SM
MD
LG