Доступність посилання

ТОП новини

Залежність економіки України від Росії свідомо перебільшується (огляд преси)


Київ – Залежність економіки України від Митного союзу свідомо перебільшується, стверджує «Український тиждень». Видання зауважує, що останнім часом у ЗМІ розгорнулася повномасштабна інформаційна кампанія. При цьому не лише спонсоровані з Росії, а й чимало українських медіа послідовно підіграють нагнітанню апокаліптичних сценаріїв для України в разі продовження торговельної блокади Росією вітчизняних товарів, таким чином підіграючи планам її ініціаторів, які не приховують, що метою є переконати українську громадськість у тому, що ринки Росії і Митного союзу є основними, важливішими за європейські, а їхню втрату економіка країни не витримає. Однак, як стверджує тижневик, попри суттєві загрози для окремих вітчизняних виробників, ускладнення українського експорту до Росії в разі підписання угоди про асоціацію з ЄС не загрожує економіці України катастрофічними наслідками. Конкретні цифри видання наводить у статті «Кремль блефує».

Тижневик «Кореспондент» оприлюднив список 100 найвпливовіших українців. Першу п’ятірку очолили Віктор Янукович, Рінат Ахметов, Олександр Янукович, Дмитро Фірташ та Вадим Новинський. 26 учасників рейтингу представляють виконавчу владу. З них лише п’ятеро – опозиціонери. 44 особи в списку найвпливовіших входять до першої сотні найбагатших українців. І лише одна людина в першій десятці рейтингу не має ніякого стосунку до Партії регіонів. Це – Віталій Кличко. Видання прогнозує, що саме він буде головним конкурентом Януковича на президентських виборах.

Тижневик «Дзеркало тижня» стверджує, що передача доріг областям – це всього лише перекладання відповідальності на керівників регіонів. Розрахунок влади на те, що дороги, які залишилися, Укравтодор так-сяк відремонтує, а обласне керівництво, одержавши придане у вигляді зруйнованих доріг, але без достатньої кількості грошей, відповідатиме головою. Заголовок публікації – «Програма розвитку сподівань на хороші дороги».

Вивчивши список 36 олімпійських чемпіонів з часів незалежності України, журналісти тижневика «Фокус» дійшли висновку, що перемогти Україну неможливо. Адже українські спортсмени, зазвичай, краще за інших б'ються, борються, стріляють, фехтують, піднімають тяжкості та долають інші перешкоди.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG