Доступність посилання

ТОП новини

До Сирії у справі ймовірного хімічного нападу прибула посланець ООН


Верховний представник ООН у справах роззброєння Анґела Кейн прибула в суботу до Сирії, щоб домогтися від влади країни згоди на перевірку інспекторами ООН із хімічної зброї заяв про застосування такої зброї цього тижня.

Сирійська опозиція, яка контролює район, де, як вона каже, урядові війська Сирії здійснили хімічний удар, уже заявила у п’ятницю, що гарантуватиме на підконтрольних їй територіях безпеку інспекторів ООН.

Влада Сирії заперечує сам факт застосування хімічної зброї цього тижня й заявляє, що нинішні заяви опозиції про хімічний напад під Дамаском мають на меті перешкодити місії інспекторів. Чинний мандат групи інспекторів ООН, які вже перебувають у Сирії, передбачає відвідини тільки трьох місць, де про використання хімічної зброї і опозиція, і влада країни заявляли раніше, звинувачуючи в тих нападах одне одного.

За даними різних сирійських опозиційних організацій, унаслідок кількох ударів ракетами з хімічними боєголовками в місцевості Гута, яка охоплює столицю Дамаск зі сходу й півдня, в середу вранці загинули від майже 170 до понад 1 тисячі 700 людей, зокрема, цивільних, жінок і дітей. Незалежних підтверджень чи спростувань цього наразі немає.
XS
SM
MD
LG