Доступність посилання

ТОП новини

Майже чверть п’ятикласників вчитиме російську як другу іноземну мову – Табачник


Дмитро Табачник
Дмитро Табачник
Другою іноземною мовою вивчення у п’ятому класі 52% учнів обрали німецьку, а трохи більше 23% – російську, повідомив міністр освіти і науки України Дмитро Табачник.

«За оперативними даними, розподіл мов, які вивчатимуть як другу іноземну в п’ятому класі, виглядає таким чином (за вибором шкіл і батьків – ред.): англійська – майже 7,5% як друга (і ще майже 91% – вивчають її як першу іноземну), німецька як друга іноземна – 52%, російська – трохи більше ніж 23%, французька – 14%, польська – 1,6%, іспанська – 1,2%», – сказав Табачник, виступаючи на колегії Міносвіти, присвяченій готовності загальноосвітніх навчальних закладів до нового навчального року в Києві.

Міністр також нагадав, що з 2013 року п’яті класи в Україні починають навчатися за новими стандартами і програмами, які, зокрема, передбачають вивчення другої іноземної мови з п’ятого класу.

«Усі учні п’ятих класів обов’язково вивчатимуть дві іноземні мови й інформатику», – сказав Табачник.

Новий навчальний стандарт для початкової школи передбачає вивчення іноземної мови з першого класу.

Крім того, міністр наголосив, що міністерство не рекомендує організовувати навчання п’ятикласників у другу зміну. Також він нагадав про зміни в уроках фізкультури, де замість традиційних нормативів будуть заняття рухливими іграми та відсутність оцінок.

Раніше в Міносвіти рекомендували не ставити оцінок п’ятикласникам протягом першого семестру, щоб полегшити адаптацію школярів до старшої школи.
XS
SM
MD
LG