Доступність посилання

ТОП новини

У ЄС знову назвали неприйнятним тиск на Україну через євроінтеграцію


Андрій Клюєв (л) і Штефан Фюле (п) у Брюсселі, архівне фото
Андрій Клюєв (л) і Штефан Фюле (п) у Брюсселі, архівне фото
Комісар ЄС із розширення і Європейської політики сусідства Штефан Фюле знову заявив у вівторок, що «ніякий зовнішній тиск на Україну, пов’язаний із її амбітною метою підписати угоду про асоціацію з Європейським союзом, неприйнятний».

Після зустрічі у Брюсселі з секретарем Ради національної безпеки та оборони Андрієм Клюєвим єврокомісар наголосив, що зону вільної торгівлі не можна використовувати як підставу для митних обмежень, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Коментуючи погрози Росії щодо обмежень на шляху українських товарів до російського ринку, він заявив, що асоціація з ЄС не перешкоджатиме конструктивним відносинам Києва з державами Митного союзу – безумовно, якщо ці відносини не суперечитимуть правилам Світової організації торгівлі, додав Фюле.

Він також нагадав про все ще не завершену Україною «домашню роботу», необхідну для підписання угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі.

Клюєв, який відвідав Брюссель для консультації щодо технічних елементів майбутньої асоціації і вільної торгівлі між Україною та ЄС, висловив після зустрічі впевненість, що всі домовленості між Києвом та Брюсселем будуть виконані, і сподівання, що угода про асоціацію з ЄС буде підписана.

«Ми плануємо зберігати й продовжувати наші відносини й інтеграційні процеси з Росією, країнами Євразійського співтовариства й іншими світовими лідерами й новими центрами економічного розвитку», – водночас заявив український урядовець.

Брюссель і раніше вже заявляв, що нещодавній митний тиск на Київ з боку Росії є неприйнятним, а будь-які економічні погрози на адресу України неприпустимими.

У середу Брюссель мають відвідати представники української опозиції, які теж обговорюватимуть євроінтеграцію України напередодні листопадового саміту «Східного партнерства» ЄС у Вільнюсі, на якому Україна прагне підписати угоду про асоціацію.
XS
SM
MD
LG