Доступність посилання

ТОП новини

Міліція почала розслідувати інцидент між комуністами та свободівцями у Дніпродзержинську


Міліція проводить досудове розслідування інциденту між представниками КПУ і ВО «Свобода» у Дніпродзержинську під час святкування Дня Незалежності, повідомив у вівторок начальник відділу охорони громадської безпеки ГУМВС України у Дніпропетровській області Андрій Беділо.

За його словами, конфлікт, який почався зі словесної сварки, мав «локальний характер» і швидко вирішився, але один із представників КПУ звернувся по медичну допомогу в лікарню зі скаргою на травму ноги і написав заяву до міліції.

За даними правоохоронців, 24 серпня на площі Леніна у Дніпродзержинську між представниками партії «Свобода» та КПУ сталася сутичка. Її причиною, за офіційною версією, стало те, що активісти не змогли дійти згоди щодо місця встановлення інформаційних наметів своїх партій.

Представники Комуністичної партії заявили на прес-конференції у вівторок, що в перебігу сутички потерпів один їхній активіст – у нього перелом гомілки.

Водночас у місцевій організації ВО «Свобода» заявили Радіо Свобода про трьох потерпілих однопартійців: прес-секретаря, яка отримала забій грудної клітини, члена ВО «Свободи», у якого зірвали журналістське посвідчення, та літнього чоловіка, що зазнав легких травм.

Комуністи заявили, що мали зі свободівцями домовленість про те, що того дня одні будуть проводити свої заходи на площі до 10-ї години ранку, інші – після. Водночас у ВО «Свобода» даних про таку домовленість зараз не підтвердили

Тим часом напередодні Дня Незалежності речник Дніпродзержинської міської організації ВО «Свобода» Олена Залевська заявляла Радіо Свобода, що, оскільки суд заборонив партії проводити заходи біля пам’ятника Шевченкові з 9-ї до 10-ї години, то свої урочистості місцеві опозиціонери організують саме після 10-ї ранку.
XS
SM
MD
LG