Доступність посилання

ТОП новини

На упізнанні організатора «дніпропетровських терактів» свідкові показали фото Джима Керрі


В Індустріальному районному суді Дніпропетровська, де слухається справа «дніпропетровських терористів», допитали свідка, у якого головний підозрюваний в організації терактів, політолог Віктор Сукачов буцімто придбав сім-картку, із якої терористи вели листування з СБУ. Про це у середу повідомила сторона захисту.

За даними адвокатів, свідок вказав на те, що підозрюваний Сукачов схожий на того покупця, який придбав у нього сім-картку, але наголосив, що не може стверджувати це на 100%. Реалізатор сказав, що запам’ятав того чоловіка за двома характерними ознаками – високим зростом і залисинами.

Під час упізнання по фотографіях свідку надавалися зображення чотирьох чоловіків, із яких тільки двоє мають виразні залисини: Віктора Сукачова і відомого актора Джима Керрі, який чомусь опинився в одному ряду із підозрюваним у терактах.

«Це імітація процедури упізнання, свідкові фактично не залишили вибору, як вказати саме на Сукачова. Це не доказ, я навіть не можу це назвати фальсифікацією доказу, хоча у суто юридичному смислі так і є. Це відверте кривляння...» – прокоментувала адвокат Оксана Томчук.

27 квітня 2012 року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйона доларів. Серед підсудних – дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також обвинувачують у скоєнні в Україні ще семи терактів.
XS
SM
MD
LG