Доступність посилання

ТОП новини

5% звернень до керівництва МВС стосувалось неправомірних дій міліціонерів – Захарченко


Віталій Захарченко
Віталій Захарченко
З 950 звернень громадян до керівництва апарату Міністерства внутрішніх справ під час виїзних прийомів лише 51 стосувалось неправомірних дій з боку працівників правоохоронних органів, що становить близько 5% від загальної кількості.
Про це міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко написав у своєму блозі, повідомили у прес-службі МВС України.

«Завершився перший етап започаткованих мною виїзних прийомів громадян, під час проведення яких кожна людина могла прийти і поскаржитися на будь-які відомі їй порушення законності. З досить великого масиву звернень громадян (а їх надійшло понад 950) лише 51 стосуються саме неправомірних дій з боку працівників органів внутрішніх справ. Це становить трохи більше 5 відсотків від загальної кількості. Приблизно такою ж є й кількість подяк працівникам міліції», – зазначив Захарченко.

Він повідомив, що більшість скарг, які прозвучали, стосуються порушень, допущених під час розслідування кримінальних справ у минулих роках.
Однак більшість порушених заявниками питань, підкреслив міністр, не стосуються компетенції МВС. Зокрема, підвищення розмірів пенсій, поліпшення статусу ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС, побутові негаразди тощо.

Керівництво апарату МВС започаткувало виїзні прийоми громадян наприкінці липня.
XS
SM
MD
LG