Доступність посилання

ТОП новини

Обама про Сирію: застосування хімічної зброї не може бути безкарним


Президент США Барак Обама заявив у виступі на американському телебаченні, що він ще оцінює військові можливості покарання Сирії за напад 21 серпня в передмісті Дамаска.

Президент США наголосив, що будь-яка реакція Вашингтона надішле «сильний сигнал» президентові Сирії Башарові Асаду.

«Я не зацікавлений у будь-якому відкритому конфлікті в Сирії. Але ми маємо бути певні, що коли країна порушує міжнародні норми, зокрема використовує хімічну зброю, така країна має бути притягнута до відповідальності», – відзначив президент США.

Перед тим Обама сказав, що Сполучені Штати дійшли однозначного висновку: сирійський уряд минулого тижня провів масштабну хімічну атаку проти мирних жителів.

Раніше п’ять постійних членів Ради безпеки ООН не змогли узгодити свої позиції стосовно британського проекту резолюції щодо Сирії. Після зустрічі за зачиненими дверима в Нью-Йорку жоден з представників США, Росії, Великобританії, Франції та КНР не виступив перед журналістами.

Посланець ООН з питань Сирії Лахдар Брагімі сьогодні підтвердив, що при нападі під Дамаском застосовувалися хімічні речовини, що, ймовірно, і призвело до загибелі сотень людей 21 серпня.

Повстанці стверджують, що за цим стоять урядові сили. Сирійський уряд заперечує ці звинувачення, його підтримують Росія і Китай.
XS
SM
MD
LG