Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України знало про відеокадри переслідування українських рибалок російськими прикордонниками – Перебийніс


Міністерство закордонних справ України знало про існування і зміст відеокадрів переслідування українських рибалок російськими прикордонниками. Додаткової реакції на оприлюднення цього відео українське зовнішньополітичне відомство не планує. Про це Радіо Свобода повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

За його словами, зусилля українських дипломатів зараз зосереджені на поверненні в Україну Олександра Федоровича – єдиного вцілілого члена екіпажу затонулого судна.

«З ним працюють адвокати. Цією справою також займається уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська», – наголосив Євген Перебийніс.

Він додав, що російська прокуратура ще не передала до суду справу Федоровича.

Четверо українських рибалок загинули внаслідок зіткнення риболовного катеру з прикордонним катером Росії в Азовському морі 17 липня.

Слідчий комітет Росії у Краснодарському гарнізоні порушив проти Федоровича кримінальне впровадження за фактом порушення правил кораблеводіння. Федоровичу також інкримінують незаконний вилов і видобуток риби у територіальних водах Росії.



Відео ТСН
XS
SM
MD
LG