Доступність посилання

ТОП новини

Пенітенціарії заперечують пом’якшення покарання Лозінському


Віктор Лозінський
Віктор Лозінський
Пенітенціарна служба України спростовує поширену в ЗМІ інформацію про пом’якшення покарання колишньому народному депутату Віктору Лозінському. Він відбуває покарання за вбивство жителя Голованівського району Кіровоградської області Валерія Олійника.

Як повідомляє прес-служба пенітенціарної служби, Лозінський від квітня 2012 року відбуває кримінальне покарання – 10 років позбавлення волі – в Бориспільській виправній колонії Київської області №119.

За повідомленням, за період відбування покарання засуджений допустив одне грубе порушення вимог режиму, за що на нього наклали дисциплінарне стягнення. Лозінський не має заохочень від адміністрації, заявили в пенітенціарній службі.

У період з 1 липня по 23 серпня цього року він був працевлаштований в установі на дільниці «Майстерня СТО», додали у відомстві.

«Згідно зі статтею 101 Кримінально-виконавчого кодексу України 1 липня цього року відносно Лозінського формально наступила пільга у вигляді можливості переведення його до дільниці соціальної реабілітації (дільниця соціальної реабілітації (ДСР) – структурна дільниця установи, яка створюється поза межами охоронюваної зони установи, і туди переводяться засуджені, які довели адміністрації установи що вони стають на шлях виправлення, мають добру поведінку, гідне ставлення до праці, є прикладом для інших засуджених. Рішення про застосування такої пільги відносно кожного засудженого приймається відповідною комісією установи)», – повідомили пенітерціарії.

Однак, керівництво установи відносно Лозінського не застосувало цю норму, оскільки, згідно з характеристикою, цей засуджений не заслуговує на дану пільгу, наголошують у пенітенціарній службі.

Раніше деякі ЗМІ поширили інформацію з посиланням на джерела в пенітенціарній службі, що Лозінського перевели з камери Бориспільської колонії №119 на ділянку соцреабілітації, де не такий суворий контроль з боку адміністрації. Джерело повідомило, що на ділянці соцреабілітації всебічно готують людину до нормального життя, щоб вона краще адаптувалася до нього після «зони».
XS
SM
MD
LG