Доступність посилання

ТОП новини

Фюле пообіцяв зробити все, щоб внести українське питання до порядку денного G20 – Яценюк


Єврокомісар із питань розширення і Європейської політики сусідства Штефан Фюле пообіцяв докласти всіх зусиль, щоб українське питання розглядалося на засіданні саміту «Групи двадцяти», що відбудеться 5-6 вересня у Санкт-Петербурзі.

Про це повідомив голова політради ВО «Батьківщина», голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

«Ми вважаємо неприпустимим російський тиск на Українську державу і вважаємо, що це є виклик не тільки Україні, а це є виклик нашим європейським партнерам. Ті самі фрази, ті самі підходи президент Путін використовував, коли Україна вступала до СОТ. Ми можемо підняти його виступи, які говорили про те, що Україні немає що робити у СОТ, що вступ України до СОТ буде мати жахливі наслідки для української економіки. Щоправда, Росія дуже швидко бігла за Україною для вступу в СОТ», – підкреслив він.

Яценюк повідомив, що опозиція окремо звернулася до Фюле з проханням, щоб українське питання було піднято на засіданні G-20, яке відбудеться в Санкт-Петербурзі.

«Ми отримали запевнення від комісара Фюле про те, що він зробить все можливе для того, щоб це питання було піднято на саміті G-20», – повідомив він.
XS
SM
MD
LG