Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: національні інтереси будуть в основі відносин України і з ЄС, і з Митним союзом


Президент України Віктор Янукович заявляє, що Україна розвиватиме відносини із Європейським союзом та Митним союзом з огляду на свої власні інтереси.

«На моє глибоке переконання, нам потрібно знайти прагматичні рішення… Наші національні інтереси завжди будуть покладені в основу відносин України і з Європейським союзом, і з Митним союзом», – сказав глава держави в інтерв’ю українським телеканалам.

Янукович, говорячи про нещодавні проблеми з експортом продукції до Росії, не використовував фразу «торговельна війна».

«Після того, як я отримав інформацію про те, що відбувається у нас на кордоні з Росією, я одразу зателефонував президентові Путіну і задав Володимиру Володимировичу питання: «Взагалі, що це таке?». Він каже: я теж абсолютно збентежений цими діями і вважаю, що це неправильно, і я вже запросив для пояснень керівників, фахівців», – розповів Янукович.

Радник російського президента Володимира Путіна Сергій Глазьєв раніше заявляв, що Росія може порушити питання про скасування режиму вільної торгівлі з Україною після підписання нею угоди з ЄС. Перший віце-прем’єр Росії Ігор Шувалов не виключав, що Росія може почати застосовувати до України спеціальні механізми митного контролю і низку інших заходів, якщо Київ підпише угоду про асоціацію з ЄС.
XS
SM
MD
LG