Доступність посилання

ТОП новини

Військовий суд США засудив Нідаля Гасана до смертної кари


Військовий суд штату Техас засудив до страти майора Нідаля Гасана, який застрелив у 2009 році 13 осіб і поранив 31 людину на військовій базі Форт-Гуд. За смертну кару одноголосно висловилися члени судової колегії.

Гасан відмовився від останнього слова. «У мене немає ніякої останньої заяви» , – це все, що сказав військовий психіатр, який влаштував стрілянину у Форт-Гуді.

Раніше полковник Майкл Малліґан, який представляв аргументи обвинувачення, виступив з емоційною промовою, розповівши колегії зворушливі подробиці останніх моментів життя кожного з 13 осіб, загиблих від рук Гасана.

55-річна підполковник Хуаніта Ворман отримала чотири вогнепальні поранення. Розуміючи, що помирає і їй залишилося всього кілька хвилин, вона встигла попросити: «Передайте моїм рідним, що я люблю їх».

Обвинувач закликав колегію не звертати уваги на слова Гасана , який раніше заявляв, що готовий померти у в’язниці, як «мученик за віру».

«Він ніколи не буде мучеником, оскільки йому нічого віддати, – заявив Малліґан. – Він злочинець, холоднокровний вбивця. Він не віддає свого життя, ми забираємо його життя».

У судовому залі були присутні вдови і матері загиблих.

Гасан не виявляв жодних видимих емоцій, дивлячись на монітор, на якому показували фотографії його жертв. Тоді, в 2009-му, він отримав важке поранення в перестрілці з поліцейськими, залишившись паралізованим. На суд його доставляли в інвалідному візку.

Нідаль Гасан був визнаний винним за всіма пунктами звинувачення.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG