Доступність посилання

ТОП новини

Прикарпаття: представник «Тризуба» заявляє про обшуки


Андрій Подільський
Андрій Подільський
Активіст ВО «Тризуб» імені Степана Бандери Андрій Подільський заявляє про обшуки, які провели в його квартирі в Івано-Франківську, а також у будинках у селах Прикарпаття, де живуть його батьки і батьки його дружини.

Як повідомив Подільський, який є членом оргкомітету Української політичної організації і координатором громадського руху «Фонд УПА», під час обшуків були вилучені диски патріотичного змісту з фільмами і піснями, книжки Дмитра Яроша «Слово до побратимів» і Володимира Гонського «Людина і нація», комп’ютерна техніка, наліпки з тризубами.

У коментарі Радіо Свобода Подільський заявив, що не порушував законів, коли поширював українські фільми, музику, історію, роздавав диски знайомим, рідним, у транспорті.

Адвокат Володимир Бандура у коментарі Радіо Свобода зазначив, що «слідство дуже активно збирає докази про розповсюдження заборонених речей», на це буде спрямована і мистецькознавча експертиза. Адвокат прогнозує, що в один день Подільському буде оголошено про підозру, відкриють матеріали провадження і «не залишать часу захисту для збору доказів невинуватості або пом’якшення вини громадського активіста».

Обшуки провели на основі постанови суду.

Тиждень тому Андрій Подільський заявив про «переслідування за політичну діяльність». Правоохоронці це спростували і назвали «розповсюдженням речей і предметів, зміст яких свідчить про пропаганду національної нетерпимості, що підлягає під ознаки кримінального правопорушення».
XS
SM
MD
LG