Доступність посилання

ТОП новини

Активістки FEMEN були лише свідками – міліція


Представниць руху FEMEN викликали на допит до київської міліції тільки як свідків у кримінальному провадженні про незаконне поводження зі зброєю після виявлення в їхньому офісі пістолетів та гранати, повідомило в суботу агентство «Інтерфакс-Україна» з посиланням на відділ зв’язків із громадськістю ГУ МВС у Києві.

«Ніхто не пред’являв їм підозри у скоєнні злочину і не мав наміру», – сказали в міліції Києва.

Правоохоронці наголосили, що заява FEMEN про нібито перетин ними кордону і перебування в іншій країні не має юридичних наслідків, оскільки викликані як свідки не є підозрюваними і щодо них не обрано запобіжного заходу.

Радикальний феміністський жіночий рух FEMEN, створений в Україні, повідомив у суботу на своєму сайті, що його засновниці залишили Україну «з причини політичних переслідувань із боку влади, здійснюваних спецслужбами і правоохоронними органами».

За цим повідомленням, активістки руху Яна Жданова, Ганна Гуцол і Олександра Шевченко втекли до Європи, щоб продовжити діяльність там, після того, як у п’ятницю їх викликали на допит до слідчого після обшуку в офісі руху в Києві, в перебігу якого міліція виявила «предмети, схожі на пістолет і гранату». На думку FEMEN, цей виклик має означати, що їх переведуть зі статусу підозрюваних у статус обвинувачених.

У FEMEN заявляють, що правоохоронці влаштували проти них провокацію, підкинувши до їхнього офісу вогнепальну зброю, вибухівку, а також портрети президента Росії Володимира Путіна і патріарха Російської православної церкви Кирила з намальованими на них мішенями.
XS
SM
MD
LG