Доступність посилання

ТОП новини

В одній з прикарпатських шкіл через протест батьків не почалося навчання


Ані на перший дзвоник у неділю, ані на уроки в понеділок не прийшли учні у Раковецьку школу Богородчанського району на Івано-Франківщині. Так батьки протестують проти того, що не ведеться будівництво нової школи, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Учні вчилися в семи приміщеннях, серед яких і сільська рада, і фельдшерсько-акушерський пункт, без теплих туалетів, спортивного майданчика. Два роки тому урочисто було закладено камінь під будівництво нового приміщення, однак роботи не виконуються.

За словами батьків, вони пустять дітей до школи лише тоді, коли розпочнеться будівництво. У школі навчається понад 200 учнів.

Як повідомили в обласній держадміністрації, будівництво зупинене через брак коштів, поетапно будують по одному навчальному закладу, а не розпорошують на кілька будов. У цьому році, за даними ОДА, здали першу чергу Білоберізької школи у Верховинському районі, Раковецьку школу обіцяють включити у план будівництва на наступний рік.

Керівник обласного управління освіти і науки Зінаїда Болюк каже, що такі радикальні дії батьків можуть обернутися шкодою для дітей: «Якщо ми зараз їх втягнемо у це протистояння, якщо вони місяць-другий не ходитимуть до школи, то не зможуть здавати екзамени за випускний клас, ті, що в перехідних, не будуть переведені в наступний клас, тобто буде рік відставання у навчанні».

У Раковці відбудеться схід села, де представники влади пробуватимуть знайти порозуміння з людьми.
XS
SM
MD
LG