Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк розчарований виступом Януковича у парламенті


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк
Лідер парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявляє, що розчарований виступом президента Віктора Януковича після урочистого відкриття нової сесії Верховної Ради України VII скликання.

«Я гірко розчарований, передусім, його оцінкою економічної ситуації», – сказав лідер опозиційної фракції.

За словами Яценюка, те, що Янукович заявив про нульове зростання цін, «це не досягнення, а величезний мінус». «В Україні є всі ознаки рецесії», – сказав він.

Яценюк також розкритикував заклик президента до політичних партій об’єднати зусилля. «Президент сьогодні закликав об’єднати зусилля, але не сказав над чим. Де закони, які має внести уряд?», – сказав лідер фракції.

За словами Яценюка, Янукович, розповідаючи про політичну складову, більше звертався до своїх однопартійців. «Особисто він і його однопартійці думають про перемогу на виборах 2015 року», – сказав він.

Крім того, Яценюк зазначив, що президент не сказав «жодної фрази» про те, як виходити із ситуації з експортом українських товарів до Російської Федерації.

«Вони ховають зараз голову, роблять вигляд, що нічого не сталося», – сказав Яценюк і додав, що «25% українських експортерів стоять сьогодні на митниці», питання не вирішено.

Крім того, за словами Яценюка, нічого не було сказано про виконання всіх критеріїв Європейського союзу. Він нагадав, що ЄС «виставив три критерії» євроінтеграції України: звільнення екс-прем’єра Юлії Тимошенко, ухвалення виборчого законодавства, ухвалення законів про прокуратуру і судоустрій.

Під час виступу на відкритті 3-ї сесії парламенту Віктор Янукович закликав Верховну Раду ухвалити закони, які передбачені в плані дій з лібералізації візового режиму Європейським союзом для громадян України.
XS
SM
MD
LG