Доступність посилання

ТОП новини

Український мандрівник-екстремал розпочав нову подорож


Сергій Гордієнко, архівне фото
Сергій Гордієнко, архівне фото
Відомий український мандрівник-екстремал Сергій Гордієнко вирушив сьогодні з Дніпропетровська у чергову одиночну подорож – у човні класу «морський каяк» він за сто днів планує здійснити трансчорноморський автономний перехід. Перед самим стартом експедиції мандрівник зустрівся з журналістами.

За словами Сергія Гордієнка, весь маршрут, який він назвав «Кіммерійська паралель», а це майже 2,5 тисячі кілометрів, він здолає водним простором без використання технічних засобів і вітрил, тільки «за рахунок м’язової сили».

«Планую заходити в ті міста, де заплановані мої лекції. Серед них Чорноморське, Севастополь, Керч, Феодосія і батьківщина мандрівника Георгія Сєдова – селище Сєдове», – сказав подорожувальник.

Ця експедиція є частиною підготовки до подорожі на Північний Полюс, запланованої на наступний рік, та частиною великої навколосвітньої мандрівки Solotransglobal.

«Сергій Гордієнко – унікальна людина. Він розробив свою систему виживання і довів, що можна досягти своєї мети в будь-яких умовах і з мінімальними ресурсами», – сказав голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод, проводжаючи мандрівника в експедицію.

Сергій Гордієнко – професійний мандрівник, фахівець із екстремального одиночного виживання, історик-дослідник, етнограф, мандрівний філософ, письменник. Є дійсним членом Українського географічного товариства і почесним членом Національного географічного товариства США, доцентом Київського університету туризму, економіки і права.

Цього року він завершив свою дворічну одиночну експедицію «Східна Європа: Азов – басейн Північного Льодовитого океану – Азов», у ході якої здолав майже 7 тисяч кілометрів.

Гордієнко двічі досягав Північного полюсу та першим в історії України встановив там Державний прапор.
XS
SM
MD
LG