Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі відбувся мітинг проти нелегальних мігрантів


Ілюстраційне фото: під час акції протесту проти «кавказців» у Кривому Розі 23 серпня 2013 року
Ілюстраційне фото: під час акції протесту проти «кавказців» у Кривому Розі 23 серпня 2013 року
У Кривому Розі на Дніпропетровщині сьогодні ввечері відбувся мітинг проти нелегальних мігрантів. Його організатором виступили активісти місцевої організації ВО «Свобода», повідомили Радіо Свобода представники партії.

За даними активістів, на центральній площі міста вони розгорнули плакати з написами «Залишимось господарями власної землі», «Нелегальні мігранти – загроза безпеці кожного», «Зупинимо міграцію – врятуємо націю!» тощо.

За словами учасників, ця акція була викликана останніми подіями в мікрорайоні Чорногірка у Кривому Розі. «Останні події в Кривому Розі показали, яку небезпеку для українців несуть нелегали», – заявили активісти.

Вони передали міському голові Кривого Рогу та посадовцям міського відділу міліції резолюцію з вимогами об’єктивного розслідування подій на Чорногірці й «адекватної реакції» на проблему нелегальних мігрантів.

Наприкінці серпня міліція Кривого Рогу запровадила посилене патрулювання мікрорайону Чорногірка після акції проти «вихідців з Кавказу». 17 серпня у мікрорайоні стався інцидент, який міліція характеризує як побутовий: двоє сусідів, азербайджанець та українець, посварились і побились. Це спричинило заворушення в мікрорайоні: 23 серпня кілька десятків місцевих жителів вийшли на вулицю з протестом «проти присутності «кавказців» у місті». Після цього громадська організація «Тернівське козацтво» зажадала депортації з України родин вихідців з Азербайджану, які скоїли хоч одне правопорушення. Це викликало обурення в азербайджанській діаспорі регіону.
XS
SM
MD
LG