Доступність посилання

ТОП новини

Хто переможе: Янукович і опозиція чи «тушки Митного союзу»? (Огляд преси)


Київ – Якщо попередня сесія Верховної Ради минула під трендом внутрішньополітичної боротьби, то головним питанням порядку денного цієї стануть зовнішньополітичні виклики, констатує газета «День». Україна або має підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом, або ж її тушками заженуть до Митного союзу, зауважує видання. Тепер парламент ділитиметься не на владу й опозицію, а на проєвропейську та проросійську частини. Закони, які наближають Україну до ЄС, мають понад 180 голосів опозиції, але цього не досить. Чи зможе Янукович забезпечити належну підтримку цих проектів? Про це йдеться в статті «План «Вільнюс».

Від напруження в торгових відносинах між Росією та Україною, претензій до товарів інших пострадянських країн можуть постраждати самі російські споживачі, констатує експерт газети «День». Адже ціни на дефіцитні експортні продукти зростуть, бо попит буде не задоволеним. Торговельні обмеження з боку російського уряду – це удари по виробниках з інших країн з метою активізації їхнього впливу на рішення місцевих урядів. Таким чином автори цих торговельних ударів хочуть загострити ситуацію і змусити уряди піти на вимоги Росії, наголошує аналітик.

Ощадбанк планують зробити лотерейним монополістом, стверджує «Комерсант Україна». Видання пише, що парламентові запропоновано зробити Ощадбанк єдиним оператором лотерейної діяльності. Встановлення контролю цього банку над ринком обсягом у 4 мільярди гривень на рік дозволить збільшити виграші гравців, однак інші три учасники ринку, що займають його вже 13 років, повинні будуть піти. Стаття називається «Ощадбанк зіграє на гроші».

Державтоінспекція склала для газети «Сегодня» рейтинг найдорожчих машин України. З’ясувалось, що українці купують VIP-авто частіше, ніж німці. Про це йдеться в статті «Українці купують по «Майбаху» на місяць».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG