Доступність посилання

ТОП новини

У Німеччині не підтвердили повідомлень про «палату для Тимошенко» – агентство


Одна з будівель клініки «Шаріте» в Берліні, архівне фото
Одна з будівель клініки «Шаріте» в Берліні, архівне фото
У клініці «Шаріте» в Берліні, фахівці якої беруть участь у лікуванні Юлії Тимошенко, у вівторок не змогли спростувати або підтвердити повідомлення в засобах інформації, що для колишнього прем’єр-міністра тут уже нібито готують палату, повідомило українське державне агентство «Укрінформ» із посиланням на речника клініки Уве Дольдерера.

За його словами, клініці про це нічого не відомо, а останньою інформацією, яку мають у «Шаріте» у справі Тимошенко, є попередні повідомлення в німецьких засобах інформації про те, що президент України Віктор Янукович відхилив можливість лікування колишнього прем’єра за кордоном, посилаючись на чинне законодавство.

Крім того, представник німецької клініки повідомив, що наразі поїздка голови правління «Шаріте» Карла-Макса Айнгойпля чи інших його колег до Харкова, де ув’язнена Юлія Тимошенко перебуває на лікуванні, не планується. Востаннє німецькі медики обстежували її 21 червня.

У вівторок «Німецька хвиля» повідомляла з посиланням на «деякі дані», що в берлінській клініці «Шаріте» вже готують палату для Юлії Тимошенко.

У Європейському союзі заявляють, що перед очікуваним підписанням угоди про асоціацію Україна має виконати низку умов, серед яких подолання проблеми вибіркового правосуддя, найяскравішим прикладом якого називають саме справу Тимошенко, засудженої до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів із Росією 2009 року. І серед політиків європейських країн, і в українській опозиції поширена думка, що влада України має якщо не звільнити Тимошенко, то принаймні відпустити її на лікування за кордон.
XS
SM
MD
LG