Доступність посилання

ТОП новини

Керченські журналісти просять захисту


Журналісти керченської телерадіокомпанії «Бриз» й інтернет-видання Kerch.fm звернулися до громадськості за захистом від намірів місцевої влади і мера Керчі знищити незалежні засоби масової інформації в цьому одному з найбільших кримських міст.

В оприлюдненому зверненні мовиться, що у серпні в Керчі були зафіксовані одразу кілька випадків тиску на мас медіа.

За словами журналістів, місцеві чиновники будь-якими способами, залучаючи міліцію, податкову, комунальні служби, провладних депутатів, вирішили знищити керченську ТРК «Бриз» та її сайт Kerch.fm, що є одним з найпопулярніших інтернет-видань Криму.

Щоб зупинити знищення ЗМІ, журналісти оголошують старт акції солідарності «Захистимо своє право на правду», мовиться у зверненні. Його автори просять жителів України долучитися до акції і поставити свій підпис під зверненням до президента, або написати свого листа на захист ЗМІ Керчі і свободи слова в Україні главі держави, до комітету зі свободи слова Верховної Ради України чи главі кримського уряду.

«Зібравши якомога більше підписів людей, яким небайдужа свобода слова, ми зможемо привернути до проблеми увагу впливових ЗМІ країни, всеукраїнські і міжнародні правозахисні організації», – заявляють керченські журналісти.

Кримські журналістські організації повідомили сьогодні, що звернулися до голови Ради міністрів АРК Анатолія Могильова з пропозицією провести зустріч і обговорити проблеми керченських журналістів, а також стан свободи преси в автономії.

Раніше повідомляли про тиск на керченських журналістів з боку міліції, коли правоохоронці вимагали в редакції документи через погрози меру Керчі, опубліковані на форуму веб-видання, а також про інтернет-атаки хакерів, намагання комунальників відключити воду в редакції, спроби депутатів розірвати з редакцією договір на оренду землі тощо. Журналісти називають ці дії, що збіглися в часі, помстою за критичні матеріали про місцеву владу.

Представники керченської і кримської влади ніяк не коментують скарги журналістів з Керчі. Також у секторі зв’язків із громадськістю Головного управління МВС України в Криму повідомили, що правоохоронці проводили в редакції слідчі дії «винятково у межах закону».
XS
SM
MD
LG