Доступність посилання

ТОП новини

У Росії низка правозахисників заявила, що не поїде на зустріч із президентом США


Кілька провідних російських правозахисників із Москви заявили сьогодні, що не візьмуть участі в зустрічі з президентом США Бараком Обамою, коли він наступними днями перебуватиме в Санкт-Петербурзі в Росії на саміті «Групи двадцяти».

За повідомленнями, Людмила Алексеєва, Світлана Ганнушкіна та Ігор Пономарьов заявили, що не можуть поїхати з Москви до Санкт-Петербурга через те, що дату цієї зустрічі кілька разів переносили.

За даними правозахисників, із Москви на цю зустріч не поїде ніхто, в ній візьмуть участь тільки петербурзькі правозахисники.

Людмила Алексеєва раніше казала, що, на її думку, зустріч Барака Обами з російськими правозахисниками викликана не стільки щирою зацікавленістю становищем із правами людини, скільки його невдоволенням діями президента Росії Володимира Путіна. А Ігор Пономарьов називав цю зустріч формальністю.

На зустріч із президентом США запросили, крім правозахисників, також представників низки неурядових організацій, а днями додали до запрошених і активістів руху за права гей-спільноти.

Минулого місяця Обама скасував плановану зустріч із Путіним напередодні саміту «Групи двадцяти». Однією з причин стало надання в Росії тимчасового притулку Едвардові Сноудену, колишньому контрактникові американських спецслужб, який поширив дані про таємні програми спостереження у США.
XS
SM
MD
LG