Доступність посилання

ТОП новини

Білий дім привітав підтримку комітетом Сенату США операції в Сирії


Речник Білого дому Джей Карні
Речник Білого дому Джей Карні
Білий дім привітав рішення комітету з закордонних справ Сенату США на підтримку військового удару в Сирії. За це проголосували 10 членів комітету, проти були сім сенаторів.

Речник Білого дому Джей Карні наголосив, що підтримка дій президента Барака Обами захистить інтереси США і обмежить можливості застосування хімічної зброї режимом президента Сирії Башара Асада.

Президент США Барак Обама раніше заявив, що довіра до міжнародної спільноти буде підірвана, якщо уряд у Дамаску не покарають за хімічну атаку.

«Не я встановив червону лінію. Світ встановив червону лінію. Світ зробив це, коли уряди, що представляють 98 відсотків населення планети, вирішили, що застосування хімічної зброї є огидним і ухвалили договір, який забороняє таке застосування навіть для країн у стані війни. Конгрес встановив червону лінію, коли ратифікував цей договір», – наголосив Барак Обама.

Комітет Сенату США схвалив проект рішення, що санкціонує військову кампанію в Сирії для покарання Дамаска за імовірне застосування хімічної зброї. Цей дозвіл не передбачає наземної операції і встановлює граничний термін для будь яких дій – до 90 днів.
XS
SM
MD
LG