Доступність посилання

ТОП новини

СБУ поки не підтверджує участь українців у збройному конфлікті в Сирії


Служба безпеки України вже проводить перевірку даних про те, чи беруть участь громадяни України в сирійському конфлікті, і наразі не має підтвердження цієї інформації.

«СБУ здійснюватиме перевірку вчорашніх заяв деяких політиків та іноземних дипломатів щодо можливої участі українських громадян у збройному конфлікті в Сирії. Такі заходи вже проводяться певний час , і жодного підтвердження ця інформація не отримала», – йдеться в повідомленні прес-центру спецслужби.

Водночас, за інформацією СБУ, встановлено, що на території Криму прибічники організації «Хізб-ут-Тахрір» проводять активну агітацію серед мусульманського суспільства, особливо серед молоді щодо «допомоги Сирії».

«Це незаконно. СБУ гостро реагує на такі випадки», – наголошують у відомстві.
Надалі українська спецслужба вживатиме всіх, передбачених чинним законодавством заходів для недопущення незаконної участі громадян України у військових діях на території інших держав, запевнили в СБУ.

Вчора посол Сирії в Україні Мохаммед Саїд Акіль заявив, що громадяни України воюють у Сирії на боці антиурядових сил. Водночас у Міністерстві закордонних справ України спростували заяву посла Сирії.
XS
SM
MD
LG