Доступність посилання

ТОП новини

Київраду закликали захистити автостоянки


Працівники і власники автостоянок пікетували мерію Києва
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:08 0:00
Близько 200 працівників і власників автостоянок Києва пікетували мерію столиці на знак протесту проти наміру позбавити ліцензій низку цих автостоянок.

Працівники автостоянок і підприємці, зокрема Солом’янського, Святошинського і Оболонського районів, мітингували проти дій «Київпастрансу», які, на думку учасників протесту, є «рейдерством». Мітингувальники виступили з вимогою від міськради втрутитись у ситуацію.

За словами учасників акції, КП «Київтранспарксервіс» перевіряє лише ті автостоянки, які легально працюють, водночас не звертає уваги на нелегальні паркінги, що належать, зокрема, народним депутатам і чиновникам КМДА.

Підприємці заявляють, що дії «Київпастрансу» є незаконними, скаржаться на тиск влади і ідсутність нормального діалогу. Один зі спікерів акції наголосив , що «забрати чуже завжди легше, ніж створити щось своє».

Юрист Василь Горлач запевняє: якщо відповідної бажаної реакції від влади не буде – підприємці готові продовжувати захищати свої права: влаштовувати акції протестів, звертатися до суду та звернутися до президента.

Учасники акції стояли під білими прапорами з написом «Об’єднання Богдана Хмельницького». Вони тримають плакати з гаслами «Києву загрожує паркувальний колапс», «Корупційність КП «Київтранспарксервіс» – під суд!», «КМДА, зупини безглузде знищення паркінгів».

Водночас директор КП «Київтранспарксервіс» Андрій Дудко заявив, що підприємство під час перевірки виявило близько 150 автостоянок, які працюють без належно оформленої дозвільної документації. Він категорично відкинув звинувачення у вибірковій перевірці автостоянок.
XS
SM
MD
LG