Доступність посилання

ТОП новини

У справі Тимошенко треба шукати політико-правове рішення – Ющенко


У справі Тимошенко треба шукати політико-правове рішення – Ющенко
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:01 0:00
Справу колишнього прем’єра Юлії Тимошенко неможливо вирішити правовим шляхом, заявляє президент України (2005-2010 років) Віктор Ющенко.

За його словами, у цьому питанні треба шукати політико-правовий вихід.

«Виключно правової відповіді немає. Відповідь лежить у площині політико-правовій. Політико-правова площина починається з того, що в нас з’являється третя сторона розмови – європейська», – сказав Ющенко в ефірі Радіо Свобода.

За словами колишнього президента, влада самостійно дане питання не вирішить, і цьому є «різні причини і змотивовані також».

У Європейському союзі заявляють, що перед очікуваним підписанням угоди про асоціацію Україна має виконати низку умов, серед яких подолання проблеми вибіркового правосуддя, найяскравішим прикладом якого називають саме справу Тимошенко, засудженої до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів із Росією 2009 року. І серед політиків європейських країн, і в українській опозиції поширена думка, що влада України має якщо не звільнити Тимошенко, то принаймні відпустити її на лікування за кордон.
XS
SM
MD
LG