Доступність посилання

ТОП новини

Інформації про підготовку провокацій проти Януковича в Чехії немає


Ніякою інформацією про підготовку провокацій українською опозицією в Чехії проти президента України Віктора Януковича в Міністерстві юстиції Чехії не володіють. Про це Радіо Свобода заявила речник міністерства Штєпанка Чехова.

Так само речник Генеральної прокуратури Чеської Республіки Гелена Маркусова підтвердила Радіо Свобода, що не має інформації щодо фактів підготовки провокацій проти президента України.

Сьогодні чеські ЗМІ широко цитують коментар першого заступника генерального прокурора України Рената Кузьміна газеті «Сегодня» про те, що в Чехії українська опозиція готувала провокаційні акції проти Віктора Януковича.

У Міністерстві юстиції, зокрема, наголосили, що інтерес у Чехії до України останнім часом викликаний недавнім візитом (3–5 вересня) до Праги генерального прокурора України Віктора Пшонки, який тут вів переговори з міністром юстиції Марією Бенешовою.

Як повідомила Штєпанка Чехова, «візит пана генерального прокурора до Чеської Республіки відбувся передусім у зв’язку з підготовкою України до підписання угоди про асоціацію з ЄС, що має відбутися у листопаді цього року у Вільнюсі, інші конкретні справи не обговорювались».

Під час візиту до Чехії генеральний прокурор Віктор Пшонка зустрівся також з генеральним прокурором Чехії Павелом Земаном, міністром внутрішніх справ Мартіном Пециною, низкою інших офіційних осіб.
XS
SM
MD
LG