Доступність посилання

ТОП новини

Зв’язок між обвинуваченими в тероризмі дніпропетровцями не доведений – адвокат


Зв'язок між обвинуваченими в тероризмі дніпропетровцями Віталієм Федоряком і Львом Просвірніним у суді не доведений. Про це сьогодні Радіо Свобода заявила адвокат Лева Просвірніна Олена Кирилова у відповідь на заяву обласної прокуратури про те, що Просвірнін бував вдома у Федоряка і це підтверджено в суді показаннями свідка.

За словами Олени Кирилової, навпаки, у відеозапису очної ставки з її підзахисним свідок, сусідка Федоряка, висловлювала сумніви в тому, що біля будинку Федоряка бачила саме Просвірніна.

«У суді був оприлюднений відеозапис очної ставки. Саме на цей відеозапис посилаються адвокати в заяві про фальшування доказів. У протоколі очної ставки записані одні показання свідка, а на відеозапису видно інше. Зокрема, свідок каже: я його не знаю. Слідчий записав: я його знаю. Свідок каже: я на 100% не впевнена. Цих слів взагалі немає у протоколі. Тобто мова йде про спотворення показів», – сказала Олена Кирилова.

Таким чином, вважає Кирилова, були порушені права її підзахисного на захист, і прокуратура має відкрити відповідне кримінальне провадження. Як зазначила Олена Кирилова, скарга на фальшування доказів проти її підзахисного і його необґрунтоване перебування за ґратами прийнята до розгляду Європейським судом з прав людини.

У четвер прокуратура Дніпропетровської області заявила, що в суді спростовано твердження обвинуваченого в тероризмі Лева Просвірніна про те, що він не бував вдома у іншого обвинуваченого Віталія Федоряка.

27 квітня 2012 року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали від держави 3,5 мільйони доларів США. Серед підсудних – дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також обвинувачують у скоєнні вибухів чи підготовки до вибухів і в інших містах України.
XS
SM
MD
LG