Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську пікет на захист українського рибалки відбувся після сутички з міліцією


Пікет на захист українського рибалки відбувся після сутички з міліцією
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:11 0:00

Пікет на захист українського рибалки відбувся після сутички з міліцією

У Дніпропетровську понад два десятки активістів ВО «Свобода» пікетували будівлю облдержадміністрації із закликами до української влади сприяти звільненню у Росії українського рибалки Олександра Федоровича.

У руках учасники пікету тримали плакати з написами «Карати злочини проти українців!» і «Захистимо українського рибалку Федоровича від кривосуддя Росії!».

За словами учасників пікету, Україна має твердіше відстоювати інтереси своїх громадян.

«Ми зібрались тут на захист Олександра Федоровича, аби виказати йому підтримку. Він є українським громадянином, і доки суд не визначився, чи винний він, чи не винний, ми маємо його захищати. Наша позиція – показати владі, що дуже важливо боротися за кожну людину, яка незаконно утримується іншою державою», – заявив керівник міської організації ВО «Свобода» Кирило Дороленко.

Пікет свободівців відбувався на площі біля будівлі облдержадміністрації під сильним дощем. Підійти ближче до споруди пікетувальникам завадили правоохоронці, посилаючись на те, що біля самої будівлі ведуться роботи з благоустрою.

Після короткої сутички з міліцією учасники продовжили свою акцію й зачитали резолюцію мітингу.

Представники комунальних служб пояснили Радіо Свобода, що здійснювали роботи з благоустрою біля облдержадміністрації саме в цей час і під дощем, бо «працюють за будь-якої погоди».

Схожа акція відбулася сьогодні біля посольства Росії в Києві.

Раніше Міністерство закордонних справ України заявило, що сподівається на ухвалення найближчим часом позитивного рішення про повернення до України рибалки Олександра Федоровича, постраждалого під час інциденту з російськими прикордонниками в Азовському морі.

Українець Олександр Федорович – рибалка, який вижив після зіткнення українського рибальського судна з російським прикордонним катером в Азовському морі 17 липня. На зустрічі з консулом України Федорович заявив, що росіяни спеціально протаранили корабель з українськими рибалками, пізніше в інтернеті з’явилось відео, яке фактично підтверджує слова українця.

Нині Федорович перебуває у Росії в очікуванні судового засідання. Генеральне консульство України у Ростові-на-Дону пропонувало російській стороні взяти його на поруки. Нині, за даними МЗС, українські дипломати підтримують з ним регулярний телефонний контакт, в тому числі з питань забезпечення медичних та побутових потреб під час перебування на території Росії.
XS
SM
MD
LG