Доступність посилання

ТОП новини

Що вплинуло на «європейське» прозріння Януковича? (Огляд преси)


Київ – Віктор Янукович змінює риторику. Ще вчора проросійський президент, сьогодні ж він всупереч голосові Москви змінює політичний вектор і стає мотором євроінтеграції України. Як стверджує тижневик «Кореспондент», прозріння українського лідера сталося не раптово і проявилося не за один день. Зокрема, експерт тижневика пояснює революцію в голові лідера держави трьома причинами. По-перше, круто змінилася геополітична кон’юнктура. По-друге, змінилися настрої електорату. І по-третє, не в кращу сторону змінився стратегічний партнер – Москва, яка щодо своїх союзників поводиться все більш неввічливо.

Президентський тест на прихильність до Євросоюзу або Митного союзу стане перевіркою «на вошивість» низки впливових персон у Партії регіонів, переконує тижневик «Коментарі». Зокрема, «російське питання» може розколоти політичний дуумвірат Ахметов – Колесніков. Докладніше про це йдеться в статті «Як президент євроінтегрує Донбас».

Після відмови співпрацювати з Партією регіонів влада крок за кроком відбирає у сімейства Балог залишки впливу в їхньому рідному Закарпатті. І, як попереджають «Коментарі», закарпатське протистояння між «Єдиним центром» і Партією регіонів може перерости у відкриту гучну фазу. Заголовок публікації – «Регіонали беруть русинів під свій контроль».

В Україні зник держбюджет як інструмент державної політики, стверджує в «Дзеркалі тижня» колишній міністр фінансів Віктор Пинзеник. Він вважає, що в країні відбувається роздача грошей з державної каси, причому ще й з подвійною бухгалтерією. Бо одному дадуть гроші, другому – вексель замість грошей, а третьому – взагалі нічого.

В умовах поглиблення бюджетної кризи та посилення фіскального тиску на неолігархічний бізнес багатії уникають сплати податків в Україні. Частка основних олігархічних галузей – металургії та хімії – у податку на прибуток майже вп’ятеро менша, ніж їхній внесок у валовий дохід економіки. Про це стверджує «Український тиждень» у матеріалі «Тягар для економіки».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG