Доступність посилання

ТОП новини

Президент Пакистану завершив термін і залишив посаду


Асіф Алі Зардарі, архівне фото
Асіф Алі Зардарі, архівне фото
Президент Пакистану Асіф Алі Зардарі завершив у неділю свій п’ятирічний термін на посаді і залишив президентський палац у супроводі почесної варти.

Як заявив один із чільних помічників президента, член його Пакистанської народної партії Джаганґір Бадар, це «велике досягнення», яке «свідчить, що в Пакистані вкорінюється демократія».

Зардарі став першим демократично обраним президентом, який завершив конституційний термін. Усіх дотеперішніх керівників Пакистану скидали, змушували до вигнання, ув’язнювали чи й вішали.

Асіф Алі Зардарі не балотувався на другий термін після програшу його партії на парламентських виборах у травні, на яких перемогла партія «Пакистанська мусульманська ліга (Наваз)» нинішнього прем’єра Наваза Шаріфа.

На виборах президента Пакистану, якого обирає виборча колегія з депутатів парламенту і законодавчих зборів провінцій, наприкінці липня наступним головою держави обрали підприємця Мамнуна Хусейна, наближеного до Наваза Шаріфа. Він має скласти присягу й обійняти посаду в понеділок.
XS
SM
MD
LG