Доступність посилання

ТОП новини

Рух «Спільна справа» почав реєстрацію спостерігачів за референдумом про Митний союз


Олександр Данилюк, архівне фото
Олександр Данилюк, архівне фото
Громадянський рух «Спільна справа» повідомив у неділю, що почав процес мобілізації та реєстрації громадян із метою спостереження за референдумом щодо вступу України до Митного союзу з Росією, Білоруссю і Казахстаном, який хочуть ініціювати комуністи.

Як заявив на брифінгу в Києві координатор «Спільної справи» Олександр Данилюк, він не сумнівається, що Центральна виборча комісія зареєструє ініціативну групу цього референдуму, створену всупереч рішенню суду, бо, на його думку, «все це відбувалося за прямим погодженням із Банковою» (адміністрацією президента – ред.)

Тому, сказав він, «Спільна справа» починає реєструвати активістів, які готові стати спостерігачами «в разі, якщо цей антиукраїнський план спробують довести до кінця». Ця реєстрація, зокрема, можлива на спеціальному сайті spilnasprava.org.ua.

Комуністична партія України провела в неділю збори громадян щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою стосовно вступу України до Митного союзу в рамках Євразійського економічного співтовариства. Збори затвердили точне формулювання питання, яке пропонується винести на референдум: «Чи підтримуєте Ви приєднання України до Митного союзу Республіки Білорусь, Республіки Казахстан та Російської Федерації?»

На зборах, що відбулися в Києві на стадіоні «Спартак», також створили ініціативну групу, яка має збирати підписи за проведення цього референдуму, повідомила прес-служба Компартії.

За цим повідомленням, у роботі зборів узяв участь член Центральної виборчої комісії, комуніст Юрій Донченко. Агентства також повідомляли, що той признався, що прийшов на збори як приватна особа. Окружний адміністративний суд Києва забороняв ЦВК направляти представника на ці збори.

Суд також забороняв КПУ організовувати та проводити ці збори щодо референдуму про вступ до Митного союзу, після чого комуністи оголосили нібито нові збори, вже щодо вступу до ЄврАзЕС, хоча в ухваленому на них пропонованому питанні все одно йдеться про вступ саме до Митного союзу ЄврАзЕС.

Цю ухвалу суд оголосив для забезпечення адміністративного позову до КПУ, який подала Європейська партія України. Попереднє судове засідання в цій справі має відбутися наступної п’ятниці.

Громадянський рух «Спільна справа», який називає себе «рухом за припинення повноважень Верховної Ради та президента», в його нинішньому вигляді виник на початку грудня 2010 року після демонтажу наметового містечка «підприємницького Майдану» на майдані Незалежності в Києві.
XS
SM
MD
LG