Доступність посилання

ТОП новини

Переддень матчу року – футболісти збірної України готуються до гри з англійцями


Євген Пастухов

Збірна України з футболу встановила свій рекорд, забивши 9 м’ячів, баскетбольна команда України після трьох поспіль перемог поступилася, а Артем Мілевський знайшов собі клуб у Туреччини.

10 вересня на Олімпійському стадіоні у Києві зустрінуться збірні України та Англії. Цю гру можна назвати одним із вирішальних матчів відбору до чемпіонату світу 2014 року. Нині у турнірній таблиці групи Н Україна відстає від англійців на одне очко, але у разі перемоги у вівторок підопічні Михайла Фоменка можуть вийти на перше місце і матимуть гарні шанси поїхати на світовий футбольний форум у Бразилії.

У збірної Англії до Києва не приїдуть нападники Вейн Руні та Даніель Старідж. В України під сумнівом участь у поєдинку півзахисника Руслана Ротаня.

9:0. Є рекорд. Попереду – Англія

А у п’ятницю українська футбольна дружина розгромила у Львові команду Сан-Марино – 9:0. Українці продемонстрували потужну гру в нападі, фактично не помітивши суперника на своєму шляху. Марко Девіч, Євген Селезньов, Едмар, Євген Хачеріді, Євген Коноплянка, Роман Безус, Артем Федецький та Ярослав Ракицький забивали голи на різні смаки. Захисник Євген Хачеріді оформив дубль. Оборона суперника просто не здатна була щось вдіяти – аж надто відчутною була різниця у класі команд.

Перемога українців була досить прогнозованою, однак рекордний рахунок, атмосфера на Львів-Арені та сама гра обов’язково мають додати команді Михайла Фоменка переможного настрою перед грою з англійцями. Наставник збірної України подякував уболівальникам, які, за його словами, «погнали гравців уперед і підтримали командний дух». Але при цьому тренер наголосив, що «про цю гру треба якомога швидше забути і думати про Англію».

В іншому матчі групи H відбірного турніру першості світу Польща та Чорногорія розписали бойову нічию – 1:1. На гол Деяна Дам’яновича поляки відповіли влучним пострілом Роберта Левандовські.

Сенсаційним результом ігрового дня стала нічия збірних Естонії та Нідерландів у групі D – 2:2. А Грузія втримала свої ворота сухими проти Франці у групі I – 0:0.

«Усе, з гламурним життям покінчено»

Тепер уже екс-форвард київського «Динамо» Артем Мілевський став гравцем турецького «Газіантепспору». З цим клубом український нападник уклав угоду на три роки. В Туреччині на Мілевського чекав теплий прийом місцевих фанів. Артем, у свою чергу запевнив усіх, що докладатиме максимум зусиль для перемог своєї нової команди.

Головний тренер харківського «Металіста» Мирон Маркевич повідомив, що Мілевського кликали до Харкова, однак той переходити у «Металіст» не забажав.

Артем Мілевський провів у «Динамо» 11 років, у складі збірної України виступав на чемпіонаті світу 2006 року та домашньому Євро-2012. У футболці київського «Динамо» Мілевський неодноразово ставав чемпіоном України, володарем кубку і Суперкубка, дійшов з киянами до півфіналу Кубку УЄФА і певний час носив капітанську пов’язку.

Зіркові часи Мілевського припадають на період першого приходу в «Динамо» російського тренера Юрія Сьоміна. Президент клубу Ігор Суркіс в інтерв'ю телеканалові «1+1» стверджував, що протягом 3,5 місяців Мілевського в київській команді не бачили. На думку Суркіса, Мілевський має «взятися за голову, прокинутися і сказати: «Усе, з гламурним життям покінчено, і тепер професія, професія, професія». Хоча талант, безсумнівно, у нього є, визнав президент «Динамо». Він побажав Мілевському повернутися до збірної України.

Каноніри без набоїв

Ще один український футбольний клуб може припинити своє існування. Власник столичного «Арсеналу» Олександр Онищенко більше не виділятиме коштів на потреби команди. Про це телеканалові «Футбол» повідомив спортивний директор клубу Владислав Ващук. Таким чином, «Арсенал» може спіткати доля криворізького «Кривбасу», який також через фінансові проблеми був змушений припинити свої виступи у прем’єр-лізі.

Українська баскетбольна збірна програла команді Франції 71:77 на чемпіонаті Європи з баскетболу. Це була перша поразка підопічних Майка Фрателло на цьому турнірі у Словенії. Перед тим українські баскетболісти здобули три перемоги – над бельгійцями, ізраїльтянами та німцями. Таким чином, після чотирьох турів українці ділять перше місце у групі А з французами. Наступний матч баскетболісти проведуть з англійцями.

А чоловіча збірна Росії, програвши фінам 83:86, зазнала четвертої поспіль поразки на чемпіонаті Європи з баскетболу. Торік на Олімпіаді в Лондоні російські баскетболісти змогли здобути бронзові нагороди, а цього разу вони позбулися будь-яких шансів на вихід до другого групового етапу турніру.

Токіо здобуло право проведення літніх Олімпійських ігор 2020 року. Такими є результати голосування виконкому Міжнародного олімпійського комітету. Вибори відбулися в столиці Аргентини Буенос-Айресі на черговій сесії МОК. Конкурентами японської столиці були Мадрид і Стамбул. У Токіо вже проводили літні Олімпійські ігри у 1964 році. Наступна літня Олімпіада відбудеться 2016 року в бразильському місті Ріо-де-Жанейро.

Пілот команди «Ред Булл» Себастьян Феттель виграв Гран-прі Італії в Монці – останній європейський етап у нинішньому сезоні перегонів «Формула-1».

Другим фінішував найближчий переслідувач Феттеля у загальному заліку Фернандо Алонсо з «Феррарі», а третій прийшов до фінішу напарник переможця Марк Веббер. У загальному заліку на першому місці, як і раніше, Феттель (222 очки), на другій позиції – Алонсо (169), третій – Льюїс Хемілтон із «Мерседес» (141). Наступний етап сезону – Гран-прі Сінгапуру – відбудеться за два тижні.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG