Доступність посилання

ТОП новини

Ключковський сумнівається у законності проведених КПУ зборів щодо референдуму


Під час проведення зборів громадян щодо організації всеукраїнського референдуму про приєднання України до Митного союзу, які ініціювала 8 вересня КПУ, були порушення законодавства. Таку думку висловив президент ВГО «Інститут виборчого права» Юрій Ключковський у понеділок ввечері в інтерв’ю телевізійному «5-му каналові», передає агентство «Інтерфакс-Україна».

«Із точки зору закону є дуже багато підстав вважати, що ніякі збори не відбулися. По-перше, не потрібно забувати про заборону суду – це заборона, а не жарт, можна ставити під сумнів мотиви суду, наскільки я це розумію – це було рішення про забезпечення позову, але його чомусь комуністи не оскаржили, а тільки пішли на порушення, що є незаконним», – сказав Ключковський.

За його словами, сам захід відбувся досить оперативно, а також не було повідомлень про результати голосування.

Комуністична партія України провела в неділю збори громадян щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою стосовно вступу України до Митного союзу в рамках Євразійського економічного співтовариства.

Як повідомив лідер КПУ Петро Симоненко, не пізніше як 11 вересня до Центрвиборчкому будуть передані документи для реєстрації ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму щодо вступу України до Митного союзу.
XS
SM
MD
LG